WBSO Regeling

Wat is WBSO?

WBSO staat voor Wet Bevordering speur en Ontwikkelingswerk. De WBSO-subsidie kan aangevraagd worden via uw subsidie adviseur of via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De WBSO regeling is in het leven geroepen om ondernemers in Nederland die technische vernieuwingen willen onderzoeken en doorvoeren. Iedere organisatie kan in aanmerking komen voor de WBSO Regeling. Deze regeling is voornamelijk van toepassing op organisaties die hun eigen medewerkers inzetten voor het verrichten van onderzoek. Dat kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van processen in de productie zijn of het creƫren van nieuwe producten.

Wat betekent een WBSO-subsidie financieel voor mij?

De WBSO regeling subsidieert de loonkosten van interne medewerkers die zich bezig houden met het onderzoeken en/of het implementeren van de processen of productie van het project. Met de WBSO regeling kunt u tot 60% van de salariskosten gesubsidieerd krijgen. Daarnaast is het mogelijk om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan met WBSO. U moet dan meer dan 500 uur kunnen verantwoorden aan onderzoek en ontwikkeling.

Wanneer kan ik een WBSO-subsidie aanvragen?

Voor veel subsidies bestaat er een sluitdatum. Dit geldt niet voor de WBSO. De WBSO-subsidie kan het gehele jaar worden aangevraagd. Houdt dan wel rekening met de start van het onderzoek of doorontwikkeling van het project.

Kom ik in aanmerking voor de WBSO subsidie?

U wilt natuurlijk snel inzicht hebben of u in aanmerking komt voor de WBSO-subsidie en op hoeveel subsidie u recht heeft. U kunt gebruik maken van onze gratis WBSO check en van onze online tool. Ontdek snel & gemakkelijk waar u aan toe bent!

Direct uw mogelijkheden weten? Vraag de gratis WBSO check aan!